Tarinamme

Erikoistunutta puusepän palvelua vuodesta 1999.

Vuodesta 1999

Valmistamme puisia pakkauksia tarpeesi mukaan.

Ennen vuosituhannen vaihtumista Tapio Valkila rakensi päätyönsä ohella saunoja Hämeenkyröläisille. Kerran tilaaja halusi lauteensa lämpökäsitellystä puusta, joka oli juuri saapunut markkinoille.

Saunan valmistuttua lauteista jäi kaikenlaisia pätkiä lämpökäsiteltyä haapaa. Materiaali oli kaunista, kahvinruskeaa puuta, joka oli vielä kaikenlisäksi kevyttä. Tapio ei tohtinut hävittää pätkiä, vaan otti ne mukaansa.

Iltojen hämärtyessä kohti talvea Tapion autotallissa oli puusepän työkalut kovassa käytössä. Innokkaana kalamiehenä hän oli keksinyt pätkille käyttötarkoituksen.

Muutamien erehdysten, kahvikupposten ja tuumaustaukojen jälkeen ensimmäinen tuote oli valmis. Keskeltäaukeava perhorasia, jossa messinkiset saranat ja lukkolaite oli nähnyt päivänvalon. Ensimmäisen virallisen tuotteen valmistuttua ideat lähtivät lentoon ja toiminimi Puukäsityöliike T. Valkila näki päivänvalon.

Pian sana kiiri ja Puukäsityön valmistamia tuotteita tilasivat monenlaiset yritykset. Rasioista siirryttiin pian leikkuulautoihin, tarjottimiin ja aterimiin. Myös pienet tuotteet kuten avaimenperät tulivat mukaan.

Laseraikakausi

Alusta saakka lähes kaikkiin tuotteisiin oltiin haluttu jonkinsorttinen merkintä. Joskus se oli logo, joskus nimi. Monet nimikoinnit tehtiin alusta alkaen polttokynää käyttäen, mutta logot, kuvat ja muut grafiikat tuotteisiin tehtiin laserkaivertamalla. Kaiverrin oli iso investointi ja nämä työt teetettiinkin muualla. Vuonna 2009, kun Juho oli palannut varusmiespalveluksestaan, laserkaivertimen hankintaa ryhdyttiin selvittämään ja samalla yrityksen sukupolvenvaihdos käynnistyi.

Vaikka laserin toiminnasta tiedettiinkin paljon, itse sen tekniikasta ei vielä paljoakaan. Valinta osui ranskalaiseen laitteeseen, joka oli alun perin suunniteltu merkkauskoneeksi. Samalla J. Valkila Oy oli perustettu ja toimipiste avattu Ylöjärven Mikkolantielle.

Kun pääsimme laseriin käsiksi, ja sen graafiset mahdollisuudet hahmottuivat ja jo muutaman kuukauden päästä valmistimme sillä muiden tuotteiden osia valmiiksi.

Muutaman vuoden kuluttua valmistimmekin jo laserilla rasioita. Niiden osat leikattiin laserilla irti jonka jälkeen ne liimattiin yhteen ja viimeisteltiin. Tämä uudentyyppinen valmistaminen laserilla vähensi tuotantoaikoja huomattavasti, mutta samalla se piti tuotteemme käsityönä.

Vuonna 2018 olemme edelleen jatkaneet tuotekehitystä. Uusina tuotteina mukaan on tullut elosarana -rasiat, joissa on aivan uudenlainen tyyli puiselle pakkaukselle.

Osoite

Jaakontie 1, 39200 Kyröskoski

Soita meille

sähköposti