Grafiikkaa Puulla

Laserkaiverrus on nykyaikainen sekä nopea tapa tehdä merkintöjä puupinnalle. Laserointi on verrattain edullista ja sillä onnistuu niin yksittäiskaiverrukset, kuin myös sarjatuotantokin.

Viereisessä videossa laseroidaan kahvion uusia, puisia lasinalusia.

Kirjoitettu 21.10.2021

Laserkaiverrus toimii lähes samalla tavalla kuin tavallinen digipainaminenkin. Tarvitsemme tuotantoa varten graafisen aineiston, joka voi olla täysin sama kuin muuallakin. Voit siis toimittaa käyntikorttiaineiston tai logonne suoraan mainostoimistostanne, me hoidamme loput.

Laser kuitenkin kaivertaa, ei paina. Sen vuoksi laseroinnin kanssa ei voida puhua väreistä. Koska laserkaivertaa polttamalla, kaiverrusjälki on yleensä tummempi kuin puupinta.

Puu on  luonnonmateriaali. Siinä on omat metkunsa, jotka parhaimmillaan antavat eloa ja yksilöllisyyttä tuotteen ulkomuotoon. Puun syyt tekevät jokaisesta tuotteesta uniikin, vaikka kyseessä olisikin sarjatuotanto.

Tämän vuoksi olemme valikoineet tarkasti tiettyjä materiaaleja käyttöömme. Suosimme kotimaisia puumateriaaleja,  vanerit ja kokopuut hankimme ainoastaan suomesta. Tämä takaa materiaalin korkean laadun. Erityisesti lehtipuut toimivat kaiverruksissa hyvin, kaiverrukset havupuihin kuten kuuseen tai mäntyyn jää aaltomaisiksi puumateriaalin paksujen syykuvioiden vuoksi.

Viestintää puupinnalla

Aiemmin riitti, että tuotteeseen sai laserkaiverrettua yrityksen logon. Näitä logomerkittyjä tuotteita löytyy varmasti jokaiselta suomalaiselta. Myös puisia liikelahjoja logokaiverruksilla on tehty vuosien saatossa paljon. Nykyisin kuitenkin mahdollista kuvioida puupinta tehokkaammin ja yksilöllisemmin.

Tälläisiä mahdollisuuksia on vaikkapa sloganin kaiverrus (Everything will BRIE alright juustolaatikossa), hyöryävä kahvikuppi kahvion lasinalusessa tai läpileikattu hunajakenno hunajapurkin laatikon kyljessä.

Laittakaa siis mietintämyssyt päähän, miten viestinne voisi tulla entistä paremmin julki puupinnalla, kuin pelkällä logolla! Laittakaa myös meidän facebook -sivu seurantaan, jonne pyrimme postaamaan kuvia tuotoksistamme tasaisesti! 

Contact

Lähetä viesti

Poikkea

Jaakontie 1,
39200 Kyröskoski

(Soita ennen kun tulet!)

 

Olemme tavoitettavissa

Ma-Pe 08:00-18:00